zondag 16 maart 2008

Velomobieltestdag Zolder



Op vraag van een aantal forumleden organiseerde Rik vandaag de tweede Limburgse velomobieltestdag. Lokatie was, net zoals bij de eerste editie, het Zummerheem in Zolder. Testparcours van dienst was het jaagpad langs het Albertkanaal.


Gelukkig zijn de weergoden ons goed gezind. Ik had om 12u30 met Jan Eben afgesproken aan het Albertkanaal te Hasselt. Bij aankomst blijkt dat hij onderweg een Duits ligfietskoppel heeft opgescharreld. Meneer en mevrouw zijn afkomstig uit Aachen en zijn naar Limburg afgezakt om wat kilometers te maken langs onze prachtig onderhouden jaagpaden. We vertrekken samen richting Zolder, maar al snel blijkt dat onze tempo's veel te ver uit mekaar liggen. Unsere Deutsche Freunden fahren nur 20 km pro Stunde en dat is nu net iets te langzaam voor een Alleweder en een Quest. We rijden dan ook ieder in ons eigen tempo naar Zolder.


Bij aankomst staat organisator Rik natuurlijk al op ons te wachten. Beetje bij beetje komen de andere deelnemers aan. Een snelle boddy count leert dat de volgende velomobielen op het appel zijn:


  • Waw: Rik Konings

  • Alleweder: Karien, Jan, Jonathan, Marcel Reymen

  • Quest: Johan en Johan

Al snel begint het testen, bestuderen en bestoefen van mekaars raspaardjes. Maar omdat er ook een aantal gewone ligfietsen zijn komen opdagen beperkt het testen zich natuurlijk niet enkel tot de velomobielen. Vooral de Rans Stratus van Edje en de Ketwiesel van Kries worden veelvuldig geprobeerd. Al valt de Stratus niet bij iedereen in de smaak. Vooral Jan Eben heeft nogal wat aanmoediging nodig van Tihamér en mezelf vooraleer hij de stap durft zetten. Of het ooit grote liefde zal worden tussen Jan en de Stratus valt trouwens te betwijfelen. Zijn eerste woorden na een korte testrit: "was dat voor een horrorfiets"! Zo zie je maar ... het lidmaatschap van het Stratusclubje is niet voor iedereen weggelegd!


Rond 16u00 beginnen de eerste liggers zich terug huiswaards te begeven. Ook Jan en ik trekken onze fiets terug aan en karren rustig terug naar huis.


Een dikke mercie aan Rik voor de goede organisatie. Een even dikke mercie aan al de andere deelnemers voor het gezelschap en de leuke namiddag.

Mijn foto's van de testdag vinden jullie op volgende link: http://community.webshots.com/album/562795544GCuRxu

2 opmerkingen:

allewedertje zei

Ha, ook een blog begonnen ? Ziet er niet slecht uit ! Succes ermee !

Anoniem zei

man zo stil?